A&B Groep haalt met crowdfinance campagne in 10 uur € 370.000 op voor internationale groei

A&B Groep haalt met crowdfinance campagne in 10 uur € 370.000 op voor internationale groei
Om optimaal te kunnen inspelen op de toenemende vraag naar telecom expense en mobility management in Nederland én daarbuiten, is het bedrijf een crowdfinance campagne gestart via Collin Crowdfund. Nadat het bedrijf in het eigen netwerk al € 30.000 ophaalde, werd de lening van in totaal € 400.000 in slechts 10 uur volgeschreven door 355 investeerders.

Roosendaal, juni 2016

Dit bericht in het Engels? | This message in English? Klik hier | Click here

A&B Groep haalt in 10 uur € 370.000 op voor internationale groei

Steeds meer internationaal opererende bedrijven schakelen hulp in bij het managen van hun telecommunicatie, waaronder het optimaliseren van telecomcontracten en het beheren van complexe telecommunicatievraagstukken. Onder de noemers ‘Telecom Expense Management’ en ‘Enterprise Mobility’ speelt het Nederlandse bedrijf A&B Groep in op deze groei. Het bedrijf helpt organisaties bij het opereren in de complexe telecommarkt in meer dan 30 landen wereldwijd.

In een tijd waarin internet en mobiele telefonie voor vrijwel elk bedrijf onmisbaar zijn, is het sluiten van scherpe en solide telecomcontracten, met name voor internationaal opererende bedrijven, van cruciaal belang. Waar veel Nederlandse bedrijven daar tot voor kort nog kansen lieten liggen, komt daar nu langzaam verandering, zo signaleert A&B Groep. Ron Rijkenberg, CEO A&B Groep: “De internationale telecommarkten zijn dusdanig complex dat het voor bedrijven die actief zijn in meerdere landen vrijwel onmogelijk is om goede contracten te sluiten. Zo worden contracten met één en dezelfde provider vaak per land afgesloten. Met onze kennis van de Europese telecommarkten kunnen wij bedrijven helpen om bestaande contracten te optimaliseren en over nieuwe contracten te onderhandelen.”

Kostenbesparingen en foutieve facturen

Naast het optimaliseren van bestaande en het afsluiten van nieuwe contracten, helpt A&B Groep bedrijven eveneens om kostenbesparingen op korte, middellange en lange termijn inzichtelijk te maken. Met behulp van het in eigen beheer ontwikkelde Telecom Expense Management Platform GTEM Solutions worden mobiele en vaste telefoniekosten geanalyseerd, facturen gecontroleerd en waar mogelijk doorbelast. Rijkenberg: “In onze analyses vergelijken we onder meer de gefactureerde kosten en de contracten die daaraan ten grondslag liggen. Niet zelden wordt er meer gefactureerd dan het contract toestaat. Uit eigen onderzoek blijkt dat 11 procent van de telecomfacturen niet klopt. Door de steeds complexer wordende constructies en bundels is het voor providers erg lastig geworden om facturen foutloos in hun eigen systemen te verwerken. Maar de telecomproviders zijn natuurlijk wel verantwoordelijk voor de rekening die ze aan de klant versturen. En wanneer het gaat om duizenden werknemers, kunnen de kosten hoog oplopen.”

Wereldwijd opererende organisatie

Waar Telecom Expense Management in de VS al gemeengoed is, staat het in Europa nog in de kinderschoenen. A&B Groep signaleert wel dat steeds meer internationaal opererende bedrijven, kiezen voor het professioneel beheer van hun telecomdiensten. Ron Rijkenberg: “Het belang van telecom en data voor de organisatie maar ook de kosten die daaraan verbonden zijn, zijn simpelweg te groot om daar niet professioneel aan te werken.” Om onder meer ook klanten die actief zijn in de VS optimaal te ondersteunen fuseert het bedrijf binnenkort met een Amerikaanse collega die de benodigde kennis van de Canadese, Mexicaanse, Noord- en Zuid-Amerikaanse markt inbrengt. Op haar beurt helpt A&B Groep het bedrijf weer met z’n expertise van de EMEA regio. Rijkenberg: “Na de fusie zijn we een volwaardige wereldwijd opererende organisatie, waarbij we onze diensten mondiaal aanbieden, met als belangrijkste troef, de kennis van de vele lokale telecommarkten.”

€ 370.000 in 10 uur

Om de voorziene groei goed te kunnen managen heeft A&B Groep groeikapitaal ten bedrage van € 400.000 nodig. Naast investeringen in ICT wordt dit bedrag aangewend om nieuwe mensen aan te trekken in de landen waar A&B Groep actief is. Nadat het bedrijf de afgelopen dagen in het eigen netwerk al € 30.000,- ophaalde, ging de campagne donderdagochtend 9 juni om 11.00 uur live op het platform van Collin Crowdfund. Binnen 10 uur werd de lening volgeschreven. 355 investeerders staken met elkaar gemiddeld € 1.126,- in A&B Groep. In ruil voor de driejarige lening ontvangen de investeerders een vaste jaarlijkse rente van 6,5%.

A&B Groep haalt aanzienlijk bedrag op met crowdfunding

Over A&B Groep

Sinds de oprichting in 1999, nu ruim 16 jaar geleden, is A&B Groep dé toonaangevende consultancy groep in de telecommunicatiemarkt. Zij assisteren bedrijven met het optimaliseren telecomcontracten en het beheren van complexe telecommunicatievraagstukken. Dit doen zij voor ruim 500 bedrijven wereldwijd. Of het nu gaat om vaste telefonie, mobiele telefonie of datanetwerken, de consultants van A&B Groep nemen graag de telecomuitdagingen van bedrijven uit handen, geven hen inzicht en helpen te besparen op telecomkosten. A&B Groep biedt het flexibele Telecom Expense en Mobility Management platform aan als Software as a Service oplossing (SaaS oplossing). Dat wil zeggen; samen met de klant bouwt A&B Groep het platform conform de eigen bedrijfswensen. Als het platform staat, verzorgen de consultants van A&B Groep dat het platform gemanaged wordt. GTEM Solutions [Global Technology Enterprise Management], betekent dat organisaties besparen op telecom- en IT-kosten, dat de telecomcontracten geoptimaliseerd worden en dat de experts van A&B Groep effectief assisteren met het managen van de telecom- en IT-omgeving. www.ab-groep.nl

Over Collin Crowdfund

Via haar online platform slaat Collin een brug tussen investeerders die op zoek zijn naar meer rendement en ambitieuze bedrijven met een financieringsbehoefte. Bedrijven met een financieringsbehoefte van € 50.000,- tot € 2.500.000 kunnen terecht bij Collin. Waar mogelijk en opportuun werkt Collin daarbij samen met onder andere banken, bedrijfskundig adviesbureaus en accountants. Om zowel de investeerder als de ondernemer optimaal succesvol te laten zijn, is de screening uiterst zorgvuldig. Zo werkt Collin met ‘Crowdfund Coaches’ die de ondernemer begeleiden in het proces. Ook na realisatie van de lening coördineert de Crowdfund Coach de uitwisseling van informatie tussen de ondernemer en de investeerders die de lening verzorgden. www.collincrowdfund.nl

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jorg Wiedijk, global marketing director A&B Groep, via 06-1415 1881 of jwiedijk@ab-groep.nl

Gepubliceerd op 03:26 13-06-2016, Jorg Wiedijk | Views: 1120 - Reacties: 0 - Likes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren