Zo beheert Jeugdhulp Friesland zijn mobiele apparaten

Zo beheert Jeugdhulp Friesland zijn mobiele apparaten
Bij tweederde van de ondernemingen ontbreken regels voor het gebruik van mobiele devices. Hoe is dat bij u? Stel dat de smartphone van uw medewerker gestolen wordt. Of hij verliest ‘m. Wat gebeurt er dan met uw bedrijfsgegevens? Mag een medewerker zelf applicaties op zijn iPad installeren? En tot welke data op de server heeft hij toegang? Om beheerkosten te beperken en te voorkomen dat vertrouwelijke informatie straks op straat ligt, is beleid nodig: Mobile Device Management. Via MDM beheert u veilig, eenvoudig en efficiënt alle mobiele devices binnen uw bedrijf. Lees de ervaringen van Jeugdhulp Friesland met MDM.

"Moeite met overzicht en veiligheid"

André Postma, sinds 2003 ICT Manager bij Jeugdhulp Friesland: “Het aantal mobiele devices binnen onze organisatie groeide snel. Onze ICT-afdeling had moeite het overzicht te behouden en de veiligheid van data te garanderen. We vroegen ons af hoe we 350 android smartphones en iPads goed en makkelijk konden beheren. Via een wederzijdse relatie kwamen we in 2009 bij A&B Groep terecht. De mooie referenties en succesvolle resultaten overtuigden ons met hen te gaan samenwerken. Net als hun marktkennis, onafhankelijkheid en afspraak-is-afspraakmentaliteit!"

 

Centrale controle via MDM/AirWatch

André Postma: "A&B Groep is reseller van AirWatch, ’s werelds meest toonaangevende leverancier van MDM-systemen. A&B Groep installeerde op elk van de 350 mobiele devices een AirWatch-applicatie. Dankzij deze unieke software, beheren onze ICT-medewerkers de mobiele apparaten nu snel en eenvoudig vanuit één centraal systeem. Wordt een smartphone gestolen? Dan verwijdert

onze afdeling ICT met één druk op de knop alle bedrijfsdata. Ook installeren of blokkeren we in mum van tijd nieuwe updates en applicaties en kennen we vlot toegangsrechten toe." 

 

ICT-afdeling en management zeer tevreden

Jeugdhulp Friesland werkt inmiddels een jaar met de MDM/Airwatchoplossing van A&B Groep.

André Postma: “De resultaten voldoen absoluut aan onze verwachtingen. Onze ICT-ers zijn tevreden vanwege het gemak. Het management is tevreden, omdat de beheerkosten zijn gedaald en de veiligheid van onze data nu gewaarborgd is. A&B Groep is voor ons een plezierige kennispartner met een grote toegevoegde waarde. Ze weten keer op keer te verrassen met adviezen en oplossingen."

Gepubliceerd op 11:17 27-09-2014, Jorg Wiedijk | Views: 2662 - Reacties: 0 - Likes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren