Calero Software neemt A&B Groep over

Calero Software neemt A&B Groep over
Overname versterkt in hoge mate de marktpositie van Calero wereldwijd als toonaangevende telecom expense & managed mobility services provider

Dit bericht in het Engels? This message in English? Click here...

Atlanta, Georgia, Verenigde Staten en Roosendaal, Nederland (11 januari 2018) - Calero Software, LLC ("Calero" of "het bedrijf"), een toonaangevende provider van Communications Lifecycle Management (CLM) -software en managed services, waaronder producten als Telecom Expense Management (TEM), Managed Mobility Services (MMS) en Usage Management, heeft vandaag bekendgemaakt dat het A&B Groep heeft overgenomen. A&B Groep is een toonaangevende provider van Telecom Expense Management (TEM) producten in de EMEA-regio met het hoofdkantoor in Nederland. De overname was op 1 januari 2018 een feit. Financiële voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.

 ‘Ik verheug me erop om de klanten en medewerkers van A&B Groep te verwelkomen in de Calero-familie’, zegt Chris Jurasek, President & CEO van Calero Software. ‘A&B Groep vergroot de klantenservice en technische en commerciële activiteiten van Calero in Europa aanzienlijk en versterkt tevens Calero's lokale kennis en aanwezigheid in meer dan 30 landen en binnen meer dan 100 extra telecomaanbieders. Samen leveren Calero en A&B Groep de meest complete set aan software oplossingen en services ter wereld. Deze overname vertegenwoordigt Calero’s belofte aan onze huidige en toekomstige klanten om wereldwijd te investeren.

Ron Rijkenberg, mede-oprichter en CEO van A&B Groep en nu een Managing Director voor Calero, voegde hieraan toe: ‘Vanaf het begin heeft A&B Groep de meest betrouwbare provider voor telecom expense management services in de EMEA-regio willen worden. Door samen te gaan met Calero hebben we dit doel versneld bereikt en hebben we onze krachten gebundeld met een partner die waarden als integriteit, innovatie en hoogwaardige service met ons deelt. Ik verheug me erop om samen te werken met Chris Jurasek, Calero’s management team en Riverside Partners en kijk uit naar mijn rol als manager van de EMEA-activiteiten van het samengevoegde bedrijf. Onze klanten zullen enorm profiteren van de toename in onze solvabiliteit, aanvullende TEM-producten en versnelde investeringen in innovatie als onderdeel van Calero. Tegelijkertijd kunnen de klanten van A&B Groep vanzelfsprekend blijven rekenen op uitstekende klantenservice, lokale kennis, medewerkers en gerichtheid op bescherming en beveiliging van persoonsgegevens’.

Ron Rijkenberg en Chris Jurasek

Ron Rijkenberg (L) en Chris Jurasek (R)

Michelle Noon, General Partner bij Riverside Partners, voegde hieraan toe: ‘Ons investeringsmodel voor Calero ging van een aanzienlijke groei uit, zowel autonoom als door selectieve strategische overnames, om de wereldwijde TEM-leider te vormen. Met een sterk jaar van organische groei in 2017 en de overname van A&B Groep is Calero goed op weg om deze doelstellingen te bereiken. A&B Groep onderscheidde zich door hun groeigerichte managementteam, hoge klanttevredenheid en grondige lokale kennis. De overname van A&B Groep door Calero vormt de basis voor onze doorlopende investeringen in de regio. Bovendien zullen het getalenteerde team en de aanvullende technische mogelijkheden van A&B Groep naadloos integreren in Calero, waardoor Calero's marktpositie als de eerste, echt geïntegreerde, wereldwijde dienstverlener wordt verbeterd’.

 ‘We verheugen ons erop Ron Rijkenberg, Cees Wiedijk en het volledige A&B Groep-team te verwelkomen bij Calero’, aldus Steven F. Kaplan, General Partner bij Riverside en voorzitter van de Raad van Bestuur van Calero. ‘Het enorme klantenbestand van A&B Groep zal profijt hebben van aanhoudende lokale aanwezigheid en het kantoor in Roosendaal van A&B Groep wordt nu het EMEA-hoofdkantoor voor Calero. We verwachten dat zowel de Amerikaanse klanten van Calero als de Europese klanten van A&B Groep van de overname zullen profiteren. We kijken ernaar uit om verder te investeren in Calero’.

AB Groep team

Ron Rijkenberg, Chris Jurasek, Christopher Ryan en Cees Wiedijk

Sinds de oprichting in 1999 heeft A&B Groep haar aanzienlijke lokale kennis, onafhankelijke en objectieve analyses en haar wereldwijde bereik gecombineerd om klanten in staat te stellen hun steeds complexere telecommunicatie-uitgaven effectiever te beheren. GTEM Solutions van A&B Groep helpt organisaties met het beheren van telecom- en ict-kosten. GTEM levert concrete en substantiële besparingen op en geeft bedrijven inzicht met behulp van het robuuste platform dat wordt aangeboden als een Software as a Service oplossing. Bovendien biedt GTEM Solutions waardevolle financiële en verbruiksrapportage aan de eindgebruikers, zowel voor mobiele telefonie, vaste telefonie en datanetwerken. 

Calero’s software en managed service-oplossingen leveren betrouwbaarheid binnen grote ondernemingen, universiteiten en overheidsinstellingen door klanten in staat te stellen op een efficiëntere en effectievere manier de talloze cloud- en communicatiediensten, apparaten, contracten, facturen en uitgaven te beheren. Vandaag beheert Calero meer dan $6 miljard aan jaarlijkse telecom-, mobiliteits- en cloud-uitgaven voor meer dan 3.000 klanten die wereldwijd actief zijn in meer dan 40 landen. Calero biedt ook managed mobility services voor meer dan 500.000 mobiele devices.  

Over Calero Software, LLC

Calero is een toonaangevende leverancier van Communications Lifecycle Management (CLM) -producten die zijn ontworpen om communicatiegegevens om te zetten in bruikbare inzichten door het beheer van spraak-, mobiele en andere samengevoegde communicatie-services en -activa te vereenvoudigen. Met veel aandacht voor innovatie en klantenservice stelt de CLM-benadering van Calero organisaties in staat om de volledige levenscyclus van communicatie te ondersteunen, van inkoop tot betaling, inclusief software en services die helpen bij Telecom Expense Management (TEM), Managed Mobility Services (MMS) en Usage Management. Calero heeft duizenden klanten in meer dan 40 landen over de hele wereld, waaronder Fortune 2000-bedrijven, universiteiten en overheidsinstellingen. Calero is een portefeuillebedrijf van Riverside Partners, een in Boston gevestigde private equity-onderneming. Voor meer informatie, zie: www.calero.com.

Over A&B Groep

A&B Groep, opgericht in 1999, levert Telecom Expense Management (TEM), Enterprise Mobility Management en Global Asset Recovery producten in de EMEA-regio met behulp van het GTEM Solutions-platform. Tezamen bieden deze Global Telecom Expense Management (GTEM)- producten organisaties de mogelijkheid om hun complexe, multinationale telecommunicatie eenvoudig te beheren. www.ab-groep.eu

Over Riverside Partners

Riverside Partners werd opgericht in 1989 en is een private equity-onderneming uit de grootzakelijke markt die momenteel Riverside Fund V, L.P., investeert. Het fonds richt zich op bedrijven die gericht zijn op groei, voornamelijk in de gezondheidszorg en de ict sector. Riverside Partners heeft vooral ervaring in het samenwerken met oprichters, eigenaren en managementteams en het brengt substantiële kennis en operationele ervaring met zich mee voor haar portfoliobedrijven. Voor meer informatie, zie: www.riversidepartners.com.

Voor overige informatie:

Michelle Noon
Riverside Partners LLC
mnoon@riversidepartners.com
+1 617 351 2818

Jorg Wiedijk
A&B Groep
jwiedijk@ab-groep.nl
+31 683 173 754

Gepubliceerd op 08:51 11-01-2018, Jorg Wiedijk | Views: 1175 - Reacties: 0 - Likes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren